Fagbladet 3F afslørede torsdag den 27. september, at Facebooks gigantiske byggeplads i Odense ikke beskæftiger lærlinge. SFs beskæftigelsesordfører Karsten Hønge kalder derfor ministeren i samråd.

“Jeg bliver oprigtigt provokeret af, at Facebook kommer til Danmark med fine ord og vidtløftige erklæringer om at ville være en del af lokalsamfundet. De sætter et meget stort byggeri i gang, og svigter derefter fuldkommen ansvaret overfor fællesskabet, ved ikke at tilbyde ungdommen mulighed for uddannelse. Det er nemt at få unge, friske folk i gang i byggebranchen. Ti minutters kørsel fra Facebooks byggeplads ligger Syddansk Erhvervsskole med masser af unge, der er i skolepraktik indenfor tømrer, elektriker, maler og så videre”, fortæller Karsten Hønge. Og tilføjer:

“Vi bliver nødt til at pålægge virksomhederne forpligtelser overfor de samfund, som de så gerne vil tjene penge på. Derfor har jeg kaldt Undervisningsminister Merete Risager i samråd. Jeg forventer at få svar på, hvilke initiativer der kan tages af ministeren selv, Folketinget, kommunerne og erhvervsskolerne”.

Læs Fagbladet 3Fs artikel om, at Facebook undgår lærlinge på kæmpebyggeri i Odense.

Foto: ABW