Beboerne på 14 plejecentre i Odense kan se frem til musikalske og hyggelige teateroplevelser, når Teater V besøger dem i de kommende måneder. Det er Kulturregion Fyn, som betaler for forestillingerne i Odense samt på 24 andre plejecentre i de fynske kommuner.
Henover de kommende måneder kan beboerne på 38 fynske plejecentre – heraf 14 i Odense – se frem til en dejlig teateroplevelse, når Teater V kommer forbi og opfører enten ”Når alt går i Nilfisk” eller ”Julen har bagt”. Forestillingerne varer 50 minutter, og de er fyldt med små anekdoter, hygge og kendte danske sange, så der bliver rigelig mulighed for fællessang undervejs.

“Det er dejligt at kunne dele en god oplevelse med andre, og her spiller kulturlivet en nøglerolle. Glæden ved sang, teater og kultur varer hele livet, så det er vigtigt, at kulturlivets mange muligheder også kommer ud til vores seniorer, som ikke har let ved at opsøge dem selv. Jeg er sikker på, at Teater V’s besøg vil blive rammen om en rigtig hyggelig dag” siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Når Teater V sætter forestillingerne op på plejecentrene, sker det uden udgift for de enkelte kommuner. Det er nemlig Kulturregion Fyn, som afholder alle udgifter og varetager koordinationen mellem kommunerne og teatret.

“Vi har selv haft gode erfaringer med at bringe både teater, sang og fest ud til vores plejecentre. Det er helt tydeligt, at kultur skaber livskvalitet og glæde, uanset alder. Derfor er det rigtig fedt, at Kulturregion Fyn nu sikrer vores ældre endnu flere gode oplevelser” siger ældre- og handicaprådmand Brian Skov Nielsen (Ø).

Kulturregion Fyn er et samarbejde mellem ni fynske kommuner og Kulturministeriet, som arbejder med en lang række projekter og aktiviteter. Målsætningerne er at styrke det fynske kulturliv og at skabe en høj kunstnerisk og kulturel profil på tværs af kommunegrænserne. Desuden skal de fynske kulturtilbud gøres tilgængelige og attraktive for nye målgrupper.

Således løfter Kulturregion Fyn en række initiativer, der er et supplement til den enkelte kommunes egen kulturindsats og– politik. Samarbejdet skal ikke erstatte den lokale indsats, men understøtte den.

Teaterforestillingerne kommer rundt på både Fyn, Langeland og Ærø. Antallet af forestillingerne i de enkelte kommuner er fordelt efter indbyggertal.