Holte Vinlager skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om stenbiderrogn:

Stenbiderrogn er en ægte forårsbebuder. En mundfuld lykke, der med den rette vin til får fuglene til at synge. Højsæsonen for stenbiderrogn er meget kort, typisk fra februar til april, og derfor gælder det om at slå til, mens man kan.

Vin til stenbiderrogn, foto: Holte Vinlager

Til ”Nordens kaviar”, som stenbiderrogn populært kaldes, er det vigtigt at man vælger en vin, som ikke er for kraftig, så smagen af den sarte rogn får lov til at træde igennem. Tørre, sprøde og friske vine er det sikre valg, og vi giver dig her fem fremragende anbefalinger. Nederst i mailen giver vi et bud på en lækker salat med stenbiderrogn, grøn salat og urter.

Muscadet Sur Lie er desværre en lidt overset vin fra Loire, hvor Sancerre som regel tager omtalen. Det er lidt synd for denne Muscadet er et formidabelt glas og så til en meget fornuftig pris! Det er en frisk og mineralsk vin lavet på druen, Melon de Bourgogne. Vinen er ikke fadlagret, men den har lagret cirka 12 måneder, “sur lie”, dvs. på bundfald efter gæringen. Det er med til at give vinen noget mere fylde og karakter.