Anker Boye (S) har været Odenses borgmester i hele 19 år, men ved årsskiftet afløses han af partifællen Peter Rahbæk Juel.

“Der er optimisme og udvikling i byen nu. Jeg synes, jeg kan aflevere en by, der strutter af optimisme”, siger Anker Boye til TV 2 Fyn

Peter Rahbæk Juel har siddet i byrådet i Odense siden 2006. Han får nu mulighed for at sætte sig til rette i borgmesterstolen inden kommunalvalget.

– Anker er en af de mest markante borgmestre i Odenses historie. Han har stået i spidsen for at hive Odense ud af krisen gennem byudvikling, vækst og skabelse af flere arbejdspladser. Derfor er jeg stolt over den tillid, Anker viser mig ved at pege på mig som hans afløser, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Jeg har selvfølgelig sommerfugle i maven, men jeg er klar til at smøge ærmerne op og tage fat, fortæller Peter Rahbæk Juel ifølge TV2.

Anker Boye
Anker Boye