Fyns Almennyttige Boligselskab har indviet 49 nye ungdomsboliger i Odenses nye bydel Gartnerbyen. Samtlige boliger har været udlejet i månedsvis.

Nye ungdomsboliger, foto: Gartnerbyen

Lige i tide til dette års studiestart har Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) indviet 49 helt nye ungdomsboliger i Odenses nye bydel Gartnerbyen.

De første lejere er rykket ind her hen over weekenden, og samtlige boliger har været forhåndsudlejet i månedsvis, hvilket glæder FAB’s projektleder på byggeriet.

“Vi er super glade for den store interesse for at bo i boligerne. Der udbydes efterhånden en del studieboliger i Odense, så det er ikke naturgivent at kunne melde alt udlejet så tidligt i processen,” siger Peter Rothman Boas fra FAB.

En bydel for alle

Der er tale om 49 1-værelses lejligheder med egen altan eller terrasse samt rummeligt depotrum. Ud over boligerne rummer det knap 2.500 m2 store område et fællesrum med fællesvaskeri.

De unge beboere bliver en del af en helt ny, grøn bydel tæt på Odense Centrum, hvor der frem mod 2025 efter planen skal opføres 140.000 m2 kvadratmeter med mange forskellige boligtyper – fra moderne townhouses og rækkehuse til leje- og ejerlejligheder.

I forvejen har Arbejdernes Boligforening opført 85 almene ungdomsboliger i Gartnerbyen, og andre lignende projekter er på tegnebrættet.

“Gartnerbyen skal være for alle, og det er et kardinalpunkt for os at skabe et godt bymiljø for både familier, ældre og studerende. Derfor er vi også rigtig glade for at byde FAB’s unge velkommen til bydelen,” siger administrerende direktør i Gartnerbyen P/S, Allan Nielsen.

Knap 50 familieboliger på vej

Det femetagers byggeri – der blandt er udstyret med solceller på det flade tag – er opført af entreprenøren H. Skjøde Knudsen A/S og stod færdigt mere end to måneder før tid.

“Vi er rigtig tilfredse med det færdige resultat. Det har været en virkelig god proces – både i planlægningsfasen og udførelsesfasen – og vi har været meget tilfredse med byggeledelsen, der har sikret høj kvalitet i udførelsen og en kompetent styring. Det har resulteret i, at vi nu står med 49 velindrettede lejligheder i et byggeri af fin kvalitet, der ovenikøbet stod færdigt i god tid,” slutter Peter Rothman Boas.

I forlængelse af ungdomsboligerne opfører FAB desuden 46 familieboliger, der bliver bygget rundt om den nye bygning. Disse boliger forventes indflytningsklar i maj 2021.

Kontaktinformation
Peter Rothman Boas, projektleder, FAB: 6312 5659 / pebo@fabbo.dk

Allan Nielsen, adm. direktør, Gartnerbyen P/S: 2722 1711

Fakta om FAB’s ungdomsboliger

Byggeriet har et totalt areal på 2.450 m2 og består udelukkende af ungdomsboliger

Samtlige boliger er 1-værelses lejligheder på 50 m2 med egen altan/terrasse samt depotrum

Til området er knyttet et fælleshus med fællesvaskeri

Fyns Almennyttige Boligselskab er bygherre. H. Skjøde Knudsen A/S er entreprenør, og Arkitema Architects er arkitekt. Ingeniør er MOE.

Opnotering til boligerne foregår via www.studiebolig-odense.dk

Fakta om Gartnerbyen

Gartnerbyen er en ny bydel, der etableres på den gamle GASA-grund i den vestlige del af det centrale Odense. Byggeriet gik i gang i 2017 og forventes afsluttet i 2025.

Når bydelen er helt færdig, vil den sprede sig over 140.000 m2 byggeri, hvilket gør Gartnerbyen til et af Odenses største ejendomsudviklingsprojekter nogensinde.

Foruden boliger af varierende type og størrelse vil Gartnerbyen desuden rumme grønne områder og et butikstorv.

Området får en unik placering tæt på letbanen, Langesøstien, Odense Station og centrum.

På sigt forventes Gartnerbyen at rumme boliger for mere end 3.000 beboere.

Læs mere på www.gartnerbyen.dk