Chancen for at prøve teorien af i praksis og et indblik i kommunen som arbejdsplads. Det er, hvad 30 SDU-studerende får, når de i 24 timer dyster om sejren i konkurrencen Bright Over Night den 20.-21. april på Odense Rådhus. Udover de faglige gevinster får de studerende muligheden for at vinde Tinderboxbilletter.

Det er fjerde gang, at Odense Kommune i samarbejde med SDU RIO (Research & Innovation Organisation) afholder den 24 timers case competition “Bright Over Night”.

Studerende på Syddansk Universitet har kunnet tilmelde sig siden 11. marts, og 30 studerende er nu udvalgt til at dyste i seks grupper om at finde den bedste løsning på en aktuel problemstilling fra Odense Kommune.

– En stor studieby som Odense skal naturligvis sørge for at bringe de studerende i spil.
Med Bright over Night giver vi de studerende mulighed for at udvikle sig fagligt, samtidig med at vi viser dem nogle af de mange spændende jobmuligheder, der er i byen. Det er vigtigt, for vi vil gerne have de studerende til at blive her i Odense efter deres uddannelse og tage del i byens rivende udvikling, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel, der åbner konkurrencen fredag.

Erhvervsprofiler vejleder og bedømmer
Årets Bright Over Night skydes i gang fredag den 20. april klokken 15.00 på rådhuset, og de studerende får 24 timer til at løse en opgave, hvor de skal kombinere deres teoretiske viden med praksis:

– Vi ved at arbejdsgiverne lægger meget vægt på, at de studerende kan omsætte deres forskningsbaserede viden til konkret praksisforståelse. En case competition som Bright Over Night fokuserer på netop denne kombination. Kandidater med den nyeste viden fra universitetet, og som har lagt en indsats i at få brugt deres kompetencer i en erhvervsrelevant kontekst, står stærkt overfor arbejdsgiverne, siger Søren E. Frandsen, chef for SDU Research & Innovation Organisation.

Undervejs kan de studerende få gode råd af et såkaldt orakelpanel, der ligesom dommerpanelet består af erfarne erhvervsprofiler fra både Syddansk Universitet, Odense Kommune og private virksomheder som Plum, Orifarm og Fredericia Furniture.

Job og karriere er i fokus
De studerende vil altså få værdifulde input til deres videre karriere med fra deltagelsen, og vinderne får oven i købet tilbudt at få foretaget en karriereprofiltest af en rekrutteringskonsulent fra Odense Kommune, ligesom de vinder billetter til årets Tinderbox.

Det spændende er nu, hvor mange der bliver “Bright Over Night”. Skulle man være nysgerrig, er man velkommen til at overvære finalen lørdag eftermiddag den 21. april kl. 12.00-15.00 på Odense Rådhus.