Der blev heppet på livet løs, da der tirsdag var finale i GF Fondens skoleturnering i Thorvald Ellegaard Arena. Efter et meget tæt løb blev det 6.a fra Sanderumskolen, der vandt over Højmeskolens 6.a, Tarup Skoles 6.b og parallelklassen, 6.b på Sanderumskolen.

Silje, Freja, Kirstine og Sarah fra Sanderumskolen heppede på kammeraterne ved GF Fondens Skoleturnerings store finale. Foto: GF

I konkurrence med cirka 900 elever fra 36 deltagende klasser fra skoler i og omkring den fynske hovedstad var der fire hold tilbage, som dystede om førstepladsen. Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), ønskede alle finalisterne i Thorvald Ellegaard Arena stort tillykke:

– Jeg er glad for, at Odense Kommune har sådan nogle flotte faciliteter til at gennemføre dette her arrangement. Stor tak til de frivillige fra Cykling Odense og GF Fonden for at gøre arrangementet muligt, fortsatte borgmesteren.

30 frivillige fra Cykling Odense med ildsjælen Allan Poulsen i spidsen har gjort det enorme arrangement muligt – og både de frivillige, lærerne og eleverne fik mange rosende ord med på vejen:

– I GF Forsikring er vi stolte af, at Odense er et foregangsområde inden for sikkerhed på cykel. Det er vigtigt at få de gode vaner indarbejdet i en tidlig alder, så man som cyklist kan færdes trygt og sikkert. Stort tillykke til alle deltagere i GF Fondens Skoleturnering, sagde Claus Hanfgarn, der er leder af GF Fyn.

Sammenhold, gejst og personlige sejre
Freja, Sarah, Silje og Kirstine fra 6.b på Sanderumskolen endte på en samlet fjerdeplads, men var alle enige: – Det er rigtig fedt at være på cykelbanen. Det giver et godt sammenhold, og vi kæmper alle for klassen. Vi støtter hinanden. Nogle er gode til noget. og andre er gode til noget andet. Sammen er vi rigtig gode, lød det fra de seje cykeltøser.

På spørgsmålet om de brugte cykelhjelm, var pigerne også helt enige: – Selvfølgelig gør vi det – det er da dumt at lade være.

For Christine Sylvester Boserup, der er klasselærer for 6.a på Højmeskolen, er den odenseanske skoleturnering helt unik:

– Cykelturneringen giver mulighed for at prøve noget nyt, som vi ikke kan tilbyde eleverne i det daglige. Eleverne får flyttet grænser, og de får personlige sejre, når de oplever, at de er gode til nye ting, sagde Christine Sylvester Boserup og fortsatte: – Samtidig er det en aktivitet, som klassen er fælles om, og det styrker fællesskabet.

Ud over hæderen fik de fire vindende hold penge til klassekassen.

FØRSTEPLADSEN: Elever fra 6.b og deres lærer fra Sanderumskolen flankeret af Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), og Claus Hanfgarn, leder af GF Fyn.
ANDENPLADSEN: Elever fra 6.a og deres lærere fra Højmeskolen flankeret af Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), og Claus Hanfgarn, leder af GF Fyn.
TREDJEPLADSEN: Elever fra 6.b og deres lærere fra Tarup Skole flankeret af Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), og Claus Hanfgarn, leder af GF Fyn.
FJERDEPLADSEN: Elever fra 6.b og deres lærer fra Sanderumskolen flankeret af Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), og Claus Hanfgarn, leder af GF Fyn.
FULD KONCENTRATION: Ildsjælen bag skoleturnering, Allan Poulsen, i færd med fintællingen af point. – Vi har aldrig haft så tæt et løb før i GF Fondens Skoleturnering.
KLAR TIL FINALESPURT: Elisabeth Rønnow Reiss og kammeraterne fra 6.a på Sanderumskolen gør sig klar til endnu en runde på banen.
BORGMESTERBESØG: En flok elever fra 6.b på Sanderumskolen bad om borgmesterens autograf før finalen.

Finaleresultat (point):
1. Sanderumskolen 6.a: 925,40
2. Højmeskolen 6.a: 926,91
3. Tarup Skole 6.b: 945,66
4. Sanderumskolen 6.b: 957,85.