Det er ikke nok at gå efter de billigste kvadratmeterpriser – du skal også holde øje med din rejsetid til og fra arbejde. Bolighed.dk har undersøgt det fynske boligmarked og fundet de fynske kommuner, der har de bedste kvadratmeterpriser i forhold til rejsetiden til Odense.

Hvis du vil have et hus på 140 kvadratmeter i Odense Kommune, skal du i gennemsnit betale 2,1 millioner kroner – og i Odense C kommer prisen helt op på 2,6 millioner kroner i gennemsnit. Derfor er det attraktivt at lede efter billigere bolig i de omkringliggende kommuner.

Fordi de fleste af os vil også gerne have en fornuftig rejsetid til og fra jobbet, er det ikke nok at lede efter de billigste kvadratmeterpriser. Derfor har www.bolighed.dk undersøgt, hvor der er det bedste forhold mellem rejsetid og kvadratmeterpriser omkring Odense.

“Man siger jo, at tid er penge, og det gælder i særdeleshed på boligmarkedet. Du betaler mere for at bo centralt, mens du kan betale med din tid, hvis du er villig til at bo længere væk. De fleste af os har dog en smertegrænse for, hvor lang tid om dagen vi vil bruge på transport til og fra arbejde. Og her kan der være både tid og penge at spare ved at se sig for”, siger www.bolighed.dk’s boligøkonom, Thomas Lynggaard Germann.

Her er er de bedste kommuner for Odense-pendlere
Bolighed.dk har undersøgt forholdet mellem rejsetid og kvadratmeterpriser og sammensat en liste, der viser de omegnskommuner til Odense, der har det bedste forhold mellem rejsetid og kvadratmeterpriser.

“Hvis man have masser af kvadratmeter og samtidig en fornuftig rejse til jobbet i Odense, så skal man bosætte sig i Nordfyns Kommune. Her kan man være på arbejde om morgenen på i gennemsnit en halv time, og så får man næsten hus til det halve af priserne i Odense”, siger Thomas Lynggaard Germann.

“Omvendt er kvadratmeterpriserne i både Middelfart og Svendborg kommuner kravlet så højt op, at de sammenholdt med de relativt lange rejsetider ikke er det bedste valg, hvis man vil have kort til arbejdet og mange kvadratmeter”, siger han.

Sådan har vi gjort
Bolighed.dk har set på alle hushandler i kommunerne i de seneste 18 måneder for at opgøre de gennemsnitlige kvadratmeterpriser. Rejsetiden er beregnet som den gennemsnitlige hurtigste rejsetid fra hvert af de handlede huse til Odense Banegård (Østre Stationsvej, 5000 Odense C) med afrejse klokken 8 på en hverdag.

Bolighed.dk har filtreret urealistiske hushandler fra (hvor kvadratmeterpriser ligger langt under gennemsnit som eksempelvis ved konkurser osv.)

Om Bolighed.dk

Bolighed.dk skal gøre det nemmere og mere gennemskueligt at være boligejer i Danmark. Ikke kun for de boligejere, der er i markedet for at købe eller sælge, men for alle danske boligejere.

På Bolighed.dk er informationer om flere end 1,7 millioner danske ejerboliger samlet i såkaldt BoligCV, der blandt andet anslår en her-og-nu værdi på den enkelte bolig og præsenterer såvel den historiske som forventede prisudvikling på boligen. Desuden giver Bolighed.dk overblik over nabolaget og mulighed for, at boligejere kan kontakte hinanden direkte på sitet.

Bolighed.dk ejes af de fire banker Nykredit, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank.

Se mere på www.bolighed.dk