Diabetesforeningens jule-skrabelodssalg gør det muligt at tjene penge og samtidig gøre noget godt for andre. I ægte juleånd kan skoleklasser, foreninger og sportsklubber med salg af julelodder støtte børn med diabetes og samtidig tjene penge til en ekstra julegave.

Diabetesforeningen åbner nu for tilmeldingen til sit jule-skrabelodssalg, hvor klubber, skoler og foreninger tjener penge for hvert lod, de sælger. Julelotteriet er en god måde at tjene penge til sine egne aktiviteter og formål samtidig med, at man støtter en god sag. Det er nemt og risikofrit at deltage som sælger i julelotteriet, fordi de usolgte lodder kan sendes retur.

Dobbelt formål
I jule-skrabelodssalget tjener sportsklubber, skoler og foreninger penge for hvert julelod, de sælger. Hver gang man sælger et lod til 30 kroner, tjener man minimum 11 kroner. Beløbet kan dog øges til 14 kroner per solgt lod, hvis man bestiller minimum 200 lodder og samtidig får solgt dem alle.

– Julelotteriet har et dobbelt formål, det handler både om at indsamle penge til børn med diabetes, men det er også en god måde at udbrede viden om sygdommen. Vi håber, at de foreninger, klasser og sportsklubber, der sælger lodder, benytter muligheden til at lære noget om diabetes. Vi bruger overskuddet til børne- og familiekurser, forskning i diabetes, rådgivning samt forebyggelse og oplysning, siger Søren Biune, der er chef for marketing og fundraising i Diabetesforeningen.

Hver dag får ét barn i Danmark type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan hverken helbredes eller forebygges. Med type 1-diabetes mister kroppen evnen til at producere det livsnødvendige hormon insulin. Sygdommen vender op og ned på tilværelsen – ikke kun for det barn eller det unge menneske, der bliver ramt, men for hele familien.

Bil og drømmerejse på højkant
I julelotteriet, som løber fra den 10.oktober til og med 21. december, er der mere end 10.400 gevinster. Heriblandt to Citroen C3 Iconic inklusive levering og metallak til en værdi af 145.490 kr. samt to rejsegavekort fra Apollo til en værdi af 50.000 kr.
Du melder dig til på hjemmesiden www.diabetes.dk/lotteri eller ved at kontakte Diabetesforeningen på tlf. 63 12 90 17 eller e-mail: skrabelotteri@diabetes.dk

Fakta om type 1-diabetes
• Hver dag rammes et barn i Danmark af type 1-diabetes.
• Fra år 2000 til 2016 er det samlede antal børn og unge (0-19 år) med type 1-diabetes vokset fra omkring 1.675 til 3.150.
• I alt lever mere end 25.000 danskere med type 1-diabetes og tallet er stigende.
• Type 1-diabetes rammer tilfældigt, er uhelbredelig og kan ikke forebygges.
• Type 1-diabetes er kronisk og kræver behandling med insulin resten af livet.

Diabetes i tal: https://diabetes.dk/presse/diabetes-i-tal.aspx
Se også: ”Hver anden dansker tager fejl om type 1-diabetes”

Ved at sælge julelodder i lokalsamfundet kan foreninger, sportsklubber og skoleklasser tjene penge til deres fælleskasse, samtidig med at de støtter børn med diabetes. Pressefoto: Diabetesforeningen.