En tilbygning til klubhuset, nye brusere eller et frisk lag maling. Mange odenseanske foreningsmedlemmer kan glæde sig over tilskuddet fra 2:1 puljen, som går til mindre anlægsprojekter eller vedligeholdelse i folkeoplysende foreninger.

Medlemmerne af 33 foreninger kan se frem til forbedrede eller renoverede faciliteter i det kommende år. Folkeoplysningsudvalget har netop fordelt cirka 3 millioner kroner fra den såkaldte 2:1 pulje.

Princippet bag puljen betyder, at der højst kan ydes et tilskud svarende til det dobbelte af beløbet, som foreningen selv skyder i projektet – deraf navnet 2:1 puljen.

– Jeg er sikker på, at både frivillige og medlemmer vil glæde sig til opfriskede omgivelser og faciliteter i det nye år, og jeg glæder mig over, at vi har modtaget mange gode ansøgninger. Det fortæller om Odenses aktive og levende foreningsliv, der er en uvurderlig gevinst for byen. Vi bør efter min mening understøtte foreningers arbejde så meget som muligt, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Der kan søges om midler fra puljen af alle frivillige folkeoplysende foreninger, og det drejer sig om støtte til mindre anlægsprojekter som ombygninger eller større vedligeholdelsesprojekter. Det er altså penge, som typisk bruges på haller, klubhuse, spejderhytter og lignende.

Odense Badmintonhal var blandt ansøgerne, og her går tilskuddet på 255.580 kroner til udskiftning af tagdækning og flugtdøre i hallen.

– Tagdækningen er nødvendig, hvis vi skal have en tæt hal, og her er tilskuddet en kæmpe hjælp. Det er jo et gammelt hus, som skal holdes ved lige. Som forening vil vi jo helst bruge vores penge på medlemmerne, og her har det altså kæmpe betydning, at vi kan få assistance til vedligeholdelse i den størrelse, siger Henrik Kryger, formand for Odense Badmintonklub og bestyrelsesmedlem i fonden bag Odense Badmintonhal.

Odense Klatreklub har modtaget 126.089 kroner, der skal gå til et opvarmet boulderrum, som formand Hanne Olesen ser meget frem til.

– Vi holder til i en stor hal, der ikke er opvarmet om vinteren. Det er især børn, juniorer og nybegyndere, som kan have svært ved at klatre sig til varmen, når det er koldt, men det kommer til at betyde meget for alle klubbens medlemmer, at vi kan tilbyde et klatring- og opholdsareal med varme på. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, og det vil få stor betydning for klubben fremover.

2:1 puljen kan ansøges hvert år senest den 1. oktober via Odense.dk, og det er en forudsætning, at arbejdet ikke er påbegyndt før, der er bevilliget tilskud. Ansøgere kan forvente svar i midten af december, og tilskuddet er gældende for det kommende år.

Følgende foreninger har modtaget tilskud:
Allerupgaard Rideklub
Allesø Gymnastikforening, klubhuset
Arcus
B1913
B67
Boldklubben Chang
Dalumgaard Rideklub
Dalumhallen
DDS Frie Fugle
DDS Polarstjernen
DSU Odense
FDF 12. kreds
FDF 4. kreds
FDF 5. kreds
FDF Agedrup
FKS-hallen
Fredemarksgård Rideklub
Fyens Selvforsvars Klub
Fyns Rottweiler Klub
Holluf Pile/Tornbjerg IF
Højmegaard Rideklub
Langesø Egnens Rideklub
Lumby IF af 88
Lumby Skytteforening
Odense Badmintonhal
Odense Baseball Forening
Odense Boldklub
Odense Golfklub
Odense Kammeraternes Sportsklub
Odense Klatreklub
OSF/OASK Dans
RC Modeltruck Fyn
Sanderum Boldklub