Det er ikke alle, der har råd eller mulighed for at komme af sted på sommerferie. Derfor arrangerer Blå Kors Danmark igen i år sommerlejre for børn og unge fra udsatte familier, der trænger til et pusterum fra hverdagen. Én af sommerlejrene vil være ved Odense.

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 

 

 

 

<![if !vml]>Blå Kors Danmark<![endif]>

 

Pressemeddelelse

24. juni 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udsatte børn skal på sommerlejr ved Odense

 

 

 

 

 

Det er ikke alle, der har råd eller mulighed for at komme af sted på sommerferie. Derfor arrangerer Blå Kors Danmark igen i år sommerlejre for børn og unge fra udsatte familier, der trænger til et pusterum fra hverdagen. Én af sommerlejrene vil være ved Odense.

 

 

 

 

 

Der var plads til masser af grin, hygge og nye venskaber, da Blå Kors Danmark sidste år arrangerede fem forskellige sommerlejre rundt omkring i Danmark. Foto: Blå Kors Danmark

 

 

 

 

 

Blå Kors Danmarks sommerlejre har fået vokseværk. Fem sommerlejre sidste år er i år blevet til syv lejre med 212 børn og unge, der alle har dét tilfælles, at de kommer fra familier med forskellige udfordringer som misbrug af alkohol eller stoffer, fattigdom, psykisk sygdom eller sociale problemer.

 

En af de traditionsrige lejre finder i år sted ved Odense på Rågelund Efterskole fra den 29. juni til den 5. juli 2019. Lejren er for børn i alderen 7 til 12 år, og den skal være med til at give glæde, selvværd og måske føre til nye venskaber for deltagerne.

 

Erfaringen fra tidligere år er, at mange af deltagerne oplever lejrturen som et pusterum i en ofte trængt hverdag, fortæller Sandra Trampedach-Junget, som er frivilligkoordinator for Blå Kors’ ferielejre:

 

“Vi hører tit fra både børn og unge, at lejrturen er et af sommerens helt store højdepunkter, som de har glædet sig til længe. Derfor er vi taknemmelige for de mange større og mindre økonomiske bidrag fra fonde og legater, der gør, at vi i år kan arrangere hele syv sommerlejre.”

 

OL ved Odense

På lejren ved Odense venter der børnene en uge med en masse spændende aktiviteter, grin og hygge under temaet “OL”. Alt vil dog ikke dreje sig om sport, men der vil også være tid til fest og farver og en tur i BonBon-Land, fortæller frivilligkoordinatoren:

 

“Igen i år drives Blå Kors’ lejre primært af verdens sejeste frivillige, som med deres store engagement og vilje formår at skabe uforglemmelige oplevelser og venskaber mellem deltagerne på lejrene, denne gang i et helt særligt univers inspireret af De Olympiske Lege,” siger Sandra Trampedach-Junget, og fortsætter:

 

“Vi håber, at alle tager hjem med gode minder og oplevelser i bagagen, som giver dem håb og livsmod, der varer ved – også længe efter, at lejren er forbi.”

 

Blå Kors’ lejre er støttet af Ole Kirks Fond, Louis Petersens Fond, Jascha Fonden, Hempel Fonden, Augustinus Fonden, Lauritzen Fonden, Carl August og Jenny Andersens Fond, Civilingeniør H. C. Bechgaard og Hustru Ella Mary Bechgaards Fond samt Frimodt-Heineke Fonden. I år har Djurslands Efterskole samlet penge ind til lejrene.

 

Fakta om lejren i Middelfart:

Tid:        Lørdag d. 29. juni – fredag d. 5. juli 2019

Sted:     Rådelund Efterskole, Rågelundvej 179, 5240 Odense NØ

 

 

 

 

Vedhæftede filer

Børn.JPG

 

 

 

<![if !vml]>

<![endif]>Oversigt over de enkelte lejre 

 

 

 

 

 

Kontaktinformation

Pressen er velkommen til at kigge forbi, hvis I kontakter én af os inden:

  • Sandra Trampedach-Junget, frivilligkoordinator for ferielejre, 61 24 14 60
  • Jonatan og Gitte Rabjerg, lejrchefer, 30 93 91 19 (lejrtelefon)
  • Natascha Kalika Østergaard, kommunikationsmedarbejder, Blå Kors Danmark, 30 94 41 87