Den Odense-baserede IT-virksomhed Processio har indgået aftale med entreprenøren bag Facebooks nye datacenter, britiske Mace Group, om levering af en digital leverandørportal til projektet. Platformen skal gøre det nemt for byggeriets 5 hovedentreprenører at finde og invitere lokale underleverandører ind på aktuelle opgaver. 1679 fynske virksomheder er allerede oprettet på portalen, der lanceres den 1 september.

IT-virksomheden Processio, som har base i Odense, skal hjælpe Facebook-byggeriet med at indfri ambitionen om at benytte lokale underleverandører. Aftalen, som er indgået med Mace Group, sikrer at byggeriets hovedentreprenører får overblik over lokale underleverandører. Mace Group kan sideløbende følge udviklingen.

Om valget af Processio og Comdia-portalen siger Gez Carr, Employment Affairs Lead i Mace Group:

– ”Mace har en lang historie med at engagere lokale virksomheder gennem dets indkøbsprocesser. For os er Comdia Leverandørportalen en meningsfuld måde, hvorpå lokale leverandører kan øge deres muligheder og derigennem stimulere den lokale økonomi og skabe udvikling i erhvervslivet. Her er ikke tale om et ”støtteprogram” udviklet af store koncerner eller et værktøj til at yde bistand – det er god forretning. Lokale virksomheder kan levere innovation, hurtig reaktionstid, fleksibilitet, kundeservice, specialister, og i sidste ende omkostningseffektivitet.”

For Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel er nyheden om det nye samarbejde meget positiv:

– ”Facebooks nye datacenter i Odense er en vigtig mulighed for at skabe flere arbejdspladser og få fynske ledige i job. I den sammenhæng er det et stort og vigtigt skridt, at opgaverne nu bliver mere synlige, så flere lokale virksomheder får mulighed for at byde sig til. Portalen vil også gøre det nemmere for de mindre virksomheder at se mulighederne for at få opgaver som del af et konsortium. Og så er det naturligvis meget glædeligt, at selve den digitale løsning leveres af en lokal virksomhed”, siger Peter Rahbæk Juel.

Kendt af virksomhederne
Valget af Comdia kommer på baggrund af Processios mangeårige erfaring med blandt andet digitalisering af leverandørsamarbejde til den offentlige sektor. 20% af de danske kommuner anvender Comdia til indkøb og digital leverandørstyring, heraf 4 fynske. Ligeledes er 1679 fynske virksomheder oprettet på portalen, hvilket er en fordel i forhold til det aktuelle Facebook-byggeri.

Casper Helbo-Nielsen er ejer og direktør i Processio siger:
– ”Der er tale om en løsning som er gennemtestet af den offentlige sektor, og som i flere år har været anvendt af en række fynske kommuner. Det giver en høj grad af genkendelighed for de fynske virksomheder, der vil anvende Comdia til både at synliggøre sig over for den offentlige sektor, og nu også byggeriet af Facebook’s datacenter. Min forventning er, at vi vil se mange gengangere fra de offentlige leverandørindgange.”

Samarbejde gav gevinst
Det er samarbejdet med lokale erhvervsnetværk, der har bidraget til at skabe relationen mellem Mace Group og Processio, hvor især Udvikling Fyn har været en vigtig spiller.

– ”Vi er glade for at være katalysator på den her slags aftaler. MACE er en anerkendt international entreprenør og med aftalen får Processio nu et særdeles vigtigt og værdifuldt reference-projekt, der kan blive startskuddet til nye forretningsmuligheder for såvel dem, som for de virksomheder der vælger at oprette en profil på portalen,” siger Birgitte Junge, forretningsudvikler i Udvikling Fyn.