Tidligere borgmester i Odense, Verner Dalskov, døde natten til fredag efter kort tids indlæggelse på hjerteafdelingen på Odense Universitetshospital.

Verner Dalskov blev født den 1. januar 1932 i Allested-Vejle på Midtfyn og uddannet klejnsmed i 1952. Fra 1961 til 1972 fungerede han som arbejdskonsulent ved Arbejdsformidlingen i Odense, hvor han desuden var tillidsrepræsentant.

Den politiske løbebane startede i 1957, da Verner Dalskov blev formand for DSU i Odense. Seks år senere blev han i 1964 valgt til Odense Byråd for Socialdemokratiet, hvor han sad til 1966. Ved valget i 1971 blev Verner Dalskov igen valgt til byrådet, og i 1973 blev han borgmester. Den titel beholdt han 20 år frem til 1993.

– Verner Dalskov var en god ven, og jeg er meget berørt af hans død. Han gav utrolig meget til byen og var ikke mindst engageret i forholdene for vores mest udsatte borgere. Han var i sine år i Odense Byråd og som Borgmester kendt som Ærlige Verner, for alle vidste, hvor de havde ham, og for ham var et ord altid et ord. Derfor står han også tilbage som en politiker, vi altid vil huske, og som et menneske, der er enorm stor respekt om, siger Peter Rahbæk Juel, Borgmester i Odense Kommune.

Verner Dalskovs død betyder, at der i dag flages på halv stang på Odense Rådhus og på Odense Slot.

Bisættelsen bliver holdt lørdag den 9. september, kl. 12.00 fra Kirkegårdskapellet ved Assistenskirkegården i Odense. Alle er velkommen til at deltage.

Verner Dalskov efterlader sig samlever Ruth Nielsen samt datteren Lone Dalskov og børnebørnene Sebastian Dalskov Svinding og Simon Dalskov Svinding. Familie og venner er i sorg.