Torben%20Jarlstr%c3%b8m%20Clausen%20viser%20sine%20klip%20frem%20ved%20The%20Phillips%20Collection%20i%20Washington%20DCDen dansk papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen havde travlt med saksen, da han for nylig repræsenterede Danmark ved arrangementet ‘Nordic Wonderland’ ved The Phillips Collection i Washington DC. Arrangementet afholdes af fem nordiske ambassader i USA. De 200 deltagende amerikanske gæster kunne således stifte bekendskab med islandsk kunsthåndværk, finsk folkedans, norsk kortfilm, svensk danseteater – og altså dansk papirklip.

Der var stor interesse for Torben Jarlstrøm Clausens papirklipworkshop:
– Der var fuld gang i saksene gennem hele arrangementet. De amerikanske deltagere var meget nemme at sætte i gang. Efter blot en kort introduktion til mit univers af klippede eksistenser greb børn, unge og ældre saksene og klippede løs. Det var dejligt. Så megen smil og latter på baggrund af et lille stykke papir, fortæller Torben Jarlstrøm Clausen

2%20Koncentreret%20deltager%20ved%20Torben%20Jarlstr%c3%b8m%20Clausens%20papirklip%20workshop%20i%20USAOm The Phillips Collection
The Phillips Collection er et af ​​verdens mest fremtrædende museer for moderne kunst og samtidskunst som åbnede i 1921 som Amerikas første museum for moderne kunst. Malerier af fx Renoir og van Gogh er blandt de mange fantastiske impressionistiske og moderne værker, der fylder museets bygning.

Torben Jarlstrøm Clausens klipperier 
Torben Jarlstrøm Clausens papirklipunivers er befolket af eksistenser, der tidligere har været opslugt i papiret, hvor de var tynget af deres egne og omgivelsernes begrænsninger:
– Jeg kan fornemme, at figurerne er i papiret, men på det tidspunkt er de triste. De er uforløste og har noget i deres liv, som nager dem. Efter at have fået en hånd fra saksen, er de alle klippet fri og færdes nu glade i vores mangfoldige verden, siger Torben Jarlstrøm Clausen, som fortæller, at netop det er forklaringen på, at alle hans klippede eksistenser smiler og er glade.

Torben%20Jarlstr%c3%b8m%20Clausen%20i%20Washington%20DC.%20Foto%20krediteres%20The%20Phillips%20Collection.Klippeworkshops på stribe
Torben Jarlstrøm Clausen holder jævnligt klippeworkshops i Danmark og det er også tidligere blevet til workshops i Japan og USA. På disse workshops får deltagerne – under Torben Jarlstrøm Clausens kyndige vejledning – mulighed for selv at selv at sætte saksen til papiret og forløse deres helt egne klippede eksistenser. Deltagerne oplever det allerbedste ved at klippe i papir – nemlig øjeblikket, hvor papiret foldes ud og magien opstår.

Torben Jarlstrøm Clausen blev praktiserende papirklipper i 2004, og han har siden da udstillet over 100 steder heraf to gange i Japan. Han er 51 år og bor i Odense sammen med sin kone, Lene, og sammen har de to piger på henholdsvis 17 og 21 år.

Følg Torben Jarlstrøm Clausen på hans hjemmeside eller hans facebookside.
På Etsy kan du købe hans papirklip.