Takket være en donation fra Wilhelm Hansen Fonden bliver Esther Lee Wilkinson tilknyttet Odense Teater som huskoreograf i de kommende to sæsoner.

Større fokus på det fysiske sprog i teatrets forestillinger – sådan lyder ambitionen hos Odense Teater, som ønsker at styrke ensemblets kompetencer og kropslige bevidsthed. Den ambition bliver nu til virkelighed, hvor Wilhelm Hansen Fonden har valgt at donere en huskoreograf til teatret i de kommende to sæsoner.

Valget er faldet på Esther Lee Wilkinson, som blandt andet har været balletdanserinde på Det Kongelige Teater og – ikke mindst – leder af Corpus, Det Kongelige Teaters eksperimenterende danse- og koreografiprojekt, som løb fra 2012 til udgangen af 2021.

– Vi er meget taknemmelige for at kunne knytte en kapacitet som Esther Lee Wilkinson til Odense Teater i de kommende to sæsoner. Med en huskoreograf vil vi kunne arbejde kontinuerligt med at løfte kvaliteten i det fysiske sprog i vores forestillinger til gavn både for publikum og vores ensemble, siger teaterdirektør Jacob Schjødt.

Som huskoreograf på Odense Teater vil Esther Lee Wilkinson bliver tilknyttet flere forestillinger hen over de kommende to sæsoner.

– Jeg ved ikke meget bedre end at sætte mig ind i en karakters kropssprog og gestikuleren. Her kan detaljen gøre den store forskel, og jeg glæder mig bravt til – i samarbejde og dialog med instruktører og skuespillere – at dykke ned i fysiske træk ved de karakterer, som Odense Teater vil præsentere os for, siger Esther Lee Wilkinson.

Den første opgave for Esther Lee Wilkinson bliver forestillingen DET, baseret på Inger Christensens digtsamling af samme navn, som hun – blandt andet – skal iscenesætte i sæsonen 23/24.

Odense Teater er Danmarks næstældste teater centralt beliggende i H.C. Andersens fødeby Odense. Med rødder tilbage til 1796 har Odense Teater således i over 200 år drevet professionel teatervirksomhed.

Esther Lee Wilkinson – pressefoto